divendres, 16 de juny de 2017

Llet merengada / Leche merengada

Quan arriba la calor a tothom li apeteix prendre aliments frescs que ens ajuden a  resistir-la amb millor humor.
A qui no li agrada prendre un geladet en la terrassa dels "Xixonecs" del barri, ja caent la vesprada i després d'un dia de calor xafogós?.
Però, si no hi ha cap gelateria a l'abast, no cal patir, ja que podem fer gelat a casa amb molta facilitat.
Tampoc cal disposar de geladores mecàniques o elèctriques; amb una cassoleta, una forqueta i un congelador és més que suficient per fer un bon gelat.
En la casa dels meus pares, a l'estiu, sempre es prenia gelat els diumenges per la vesprada quan ens alçàvem de la migdiada. El aigua llimó i la llet merengada eren les dues delícies que ma mare preparava per al nostre gaudi diumenger. Ben fàcils de fer, veritablement.
Aquesta és la recepta de la llet merengada, per a preparar-la i gaudir-la els dies de calor que ens esperen.
Espere que us agrade aquest gelat ben tradicional.
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Cuando llega el calor a todo el mundo le apetece tomar alimentos frescos que nos ayuden a resistirlao con mejor humor.
A quien no le gusta tomar un heladito en la terraza de los "Xixonencos" del barrio, ya cayendo la tarde y después de un día de calor bochornoso?.
Pero, si no hay ninguna heladería al alcance, no hay que sufrir, puesto que podemos hacer helado en casa con mucha facilidad.
Tampoco hay que disponer de heladoras mecánicas o eléctricas; con un cazo, un tenedor y un congelador es más que suficiente para hacer un buen helado.
En la casa de mis padres, en verano, siempre se tomaba helado los domingos por la tarde cuando nos levantábamos de la siesta. El agua limón y la leche merengada eran las dos delicias que mi madre preparaba para nuestro goce dominguero. Muy fáciles de hacer, ciertamente.
Esta es la receta de la leche merengada, para prepararla y disfrutarla los días de calor que nos esperan.
Espero que os guste este helado tan tradicional.

Llet merengada

INGREDIENTS
• 1 litre de llet sencera.
• 2 clares d'ou.
• 150 grams de sucre.
• 1 cullerada molt plena de midó o "maicena".
• 1 branqueta de canyella en brut.
• 1 corfa de llima (sense la part blanca)
• canyella en pols al gust.
MANERA DE FER
- Desfer el midó en 1/2 gotet de llet.
- Bullir, uns 5 minuts, la resta de la llet amb el sucre, la branqueta de canyella, la llima i el midó. Colar i deixar refredar.
- Posar al congelador uns 60 o 70 minuts fins que comence a quallar. 
- Mentrestant, batre les clares d'ou a punt de neu.
- Traure la llet del congelador afegir-li les clares a punt de neu i remenar-ho. Deixar al congelador fins que qualle.
- Servir amb canyella en pols per damunt.
Anotacions: Cal traure la llet del congelador de tant en tant i trencar el gel que s'ha format amb una forqueta fins que es fatxa que es triture el més possible. També es pot batre amb una maneta elèctrica.
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INGREDIENTES
• 1 litro de leche entera. 
• 2 claras de huevo. 
• 150 gramos de azúcar. 
• 1 cucharada repleta de almidón o "maicena". 
• 1 ramita de canela. 
• 1 corteza de un limón (sin la parte blanca). 
• canela en polvo al gusto.
MANERA DE HACER
- Deshacer el almidón en 1/2 vasito de leche.
- Hervir, unos 5 minutos, el resto de la leche con el azúcar, la rama de canela, la corteza de limón y el almidón. Colar y dejar enfriar.
- Poner al congelador unos 60 o 70 minutos hasta que empiezo a cuajar. 
- Mientras tanto, batir las claras de huevo a punto de nieve.
- Sacar la leche del congelador añadirle las claras a punto de nieve y removerlo. Dejar al congelador hasta que cuaje.
- Servir con canela en polvo por encima.
Anotaciones: Hay que sacar la leche del congelador de vez en cuando y romper el hielo que se ha formado con un tenedor, hasta que se triture lo más posible. También se puede batir con una manecilla eléctrica.


1 comentari:

  1. Imma, sembla que ha hagut telepatía. No farà ni dos hores, pensava jo que fa molt de temps que no la faig i m'abellia. No li posava maicena, però si tu dius que li la poses, la faré com tu i sense sucre.
    Gràcies per compartir. Besaeta.

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