L'estiu és calorós i requereix plats senzills, fàcils i frescos. Les matèries primeres de temporada ajuden, a més, a que siguen saborosos i apetitosos.
Un producte de temporada molt apetitós és l'aladroc, a les qualitats culinàries del qual cal afegir les nutricionals i el seu avantatjós preu. Impossible no comprar-los quan els veiem tan frescos i brillants, amuntegats en l'expositor de la peixateria.
Encara que podem disposar d'aladrocs tot l'any, és en els mesos de primavera i estiu quan els bancs d'aladrocs ascendeixen a les capes més superficials (el sol calfa mes la superfície de les aigües del mar) per a alimentar-se i reproduir-se. En aqueix moment la seua carn és més aromàtica i saborosa i són mes fàcils de pescar per les xicotetes embarcacions de les nostres costes.
Una manera fàcil de preparar-los i de menjar-los és cuinant-los al forn, acompanyats d'un altre producte de temporada excel·lent: la tomaca.
Aquesta és la recepta. Espere que us agrade.
********************
El verano es caluroso y requiere platos sencillos, fáciles i frescos. Las materias primas de temporada ayudan, además, a que sean sabrosos i apetitosos.
Un producto de temporada muy apetitoso es el boquerón, a cuyas cualidades culinarias hay que añadir las nutricionales y su ventajoso precio. Imposible no comprarlos cuando los vemos tan frescos y brillantes, amontonados en el expositor de la pescadería.
Aunque podemos disponer de boquerones todo el año, es en los meses de primavera y verano cuando los bancos de boquerones ascienden a las capas más superficiales (el sol calienta mas la superficie de las aguas del mar) para alimentarse y reproducirse. En ese momento su carne es más aromática y sabrosa y son mas fáciles de pescar por las pequeñas embarcaciones de nuestras costas.
Una manera fácil de prepararlos y de comerlos es cocinadolos al horno, acompañados de otro producto de temporada excelente: el tomate.
Esta es la receta. Espero que os guste.
Aldroc al forn |
INGREDIENTS:
1/2b kg d'aladroc fresc, mitjà o gran.
2 o 3 tomaques carnoses, grans i madures
4 o 5 grans d'alls secs o 2 garbes d'alls tendres
Un grapat de pinyons (facultatiu)
100 ml d'oli d'oliva verge
50 ml d'aigua
50 ml de vi blanc sec
Pebre roig i sal
MANERA DE FER
- Netejar L'aladroc llevant-li els budells i rentant-lo amb cura.
- Pelar els alls i trossejar-los.
- Ratllar la tomaca, llevant-li el suc sobrant.
- Posar la tomaca en una cassola mitjana de test, ben escampada .
- Repartir per damunt els trossos d'alls i al damunt els peixos.
- Empolsar amb pebre roig i sal, i afegir els pinyons.
- Regar-ho tot amb l'oli, l'aigua i el vi.
- Posar la cassola al forn, ja calent a 180º, durant 15 o 20 minuts segons la grandària del peix.
Anotacions: Cal coure amb cura l'aladroc per tal que no es quede sec. Quan adquirisca la carn el color blanc ja està cuita, no cal molt mes temps al forn.
*********************
INGREDIENTES:
1/2b kg de boquerón fresco, de tamaño medio o grande.
2 o 3 tomates grandes y maduros
4 o 5 granos de ajos secos o 2 manojos de ajos tiernos
Un puñado de piñones (facultativo)
100 ml de aceite de oliva virgen
50 ml de agua
50 ml de vino blanco seco
Pimentón rojo y sal
MANERA DE HACER
- Limpiar el boquerón quitándole las tripas y lavándolo con cuidado.
- Pelar los ajos y trocearlos.
- Rallar el tomate.
- Poner el tomate en una cazuela mediana de barro, muy esparcida .
- Repartir por encima los trozos de ajos y encima los pescados.
- Espolvorear con pimentón rojo, sal y añadir los piñones.
- Regarlo todo con el aceite, el agua y el vino.
- Poner la cazuela al horno, ya caliente a 180º, durante 15 o 20 minutos según el tamaño del boquerón.
Anotaciones: Hay que cocer con cuidado el boquerón para que no se quede seco. Cuando adquiera la carne el color blanco ya está cocida, no hace falta mucho mas tiempo al horno.
A preposición no lleva h ni en castellano ni en valencià. La receta estupenda y sabrosa.
ResponEliminaGracias por la observación, se escapó no sé como.... Procedo rápido a corregir.
Elimina