dijous, 29 d’octubre del 2015

Magrana amb mistela

La magrana és una fruita que va unida al final de l'estiu i l'inici de la tardor. Té una forma preciosa, amb la seua rodonesa coronada i aqueixa pell, que sembla un cuir vegetal, protegint uns meravellosos ramets de grans, cruixidors, saborosos i colorits.


En la meua comarca, els magraners es trobaven situats en les petites hortes que vorejaven rius i rierols; el magraner requereix aigua i en terra de secà era aquesta la seua ubicació mes adequada. Amb la desaparició d'aquestes hortes de autoconsum familiar, també han desaparegut molts magraners.

Quan arribava l'època de les magranes, triàvem les mes madures de l'horta del meu pare (no es fallava si s'agafaven aquelles la pell de les quals s'hi havia obert) i la meua mare les preparava amb vi dolç (mistela) i sucre, per a delectació del nostre paladar. Desgranar les magranes era un joc reservat per als xiquets de la casa.

Unes postres senzilles i deliciós. Espere que us agrade

                                           ********************
La granada es una fruta que va unida al final del verano y el inicio del otoño. Tiene una forma preciosa, con su redondez coronada y esa piel, que parece un cuero vegetal, protegiendo unos maravillosos ramilletes de granos, crugientes, sabrosos y colorados.

En mi comarca, los granados se encontraban ubicados en las pequeñas huertas que bordeaban ríos y riachuelos; el granado requiere agua y en tierra de secano era esta su ubicación mas adecuada. Con la desaparición de estas huertas de autoconsumo familiar, también han desaparecido muchos granados.

Cuando llegaba la época de las granadas, elegíamos las mas maduras de la huerta de mi padre (no se fallaba si se cogían aquellas cuya piel se había abierto) y mi madre las preparaba con vino dulce (mistela) y azúcar, para deleite de nuestro paladar. Desgranar las granadas era un juego reservado para los niños de la casa.

Un postre sencillo y delicioso. Espero que os guste 


INGREDIENTS
• 2 o 3 magranes.
• 4 cullerades soperes de sucre.
• 6 cullerades soperes de mistela.
MANERA DE FER
-Desgranar les magranes.
-Posar-les en un recipient amb el sucre i la mistela. Remenar.
-Deixar macerar mínim 2 hores.
ANOTACIÓNS: Una forma fàcil de desgranar la magrana consisteix a partir-la per la meitat i, damunt d'un recipient, donar-li colps en la part de la pell amb una mà de morter fins que es desprenen tots els grans.
                                         *******************
INGREDIENTES
• 2 o 3 granadas.
• 4 cucharadas soperas de azúcar.
• 6 cucharadas soperas de mistela.
MANERA DE HACER
-Desgranar las granadas.
-Ponerlas en un recipiente con el azúcar y la mistela. Remover.
-Dejar macerar mínimo 2 horas.
ANOTACIONES: Una forma fácil de desgranar la granada consiste en partirla por la mitad y, encima de un recipiente, darle golpes en la parte de la piel con una mano de mortero hasta que se desprenden todos los granos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada