En entrades anteriors d'aquest blog es troben les receptes de "minxos" rostits i de "minxos de verdura" o "cocots de verdura". Avui li toca el torn a la recepta dels minxos al forn, un altre plat deliciós del nostre cuina tradicional de la muntanya alacantina.
Es tracta de coques de pasta escaldada, cobertes de farina i d'altres ingredients variats freqüents en els rebosts. Els ingredients mes freqüents solen ser els embotits (magnífics els elaborats en la zona) i salazones.
Encara que els minxos, en els seus origenes, s'elaboraven amb farina de dacsa, actualment s'incorpora, també, la farina de blat.
Els minxos al forn tenen com a part del farciment la pròpia farina, que es corona amb els altres ingredients, i els germana amb la "coca de farina" i "coca amb molletes" molt típiques també de la muntanya alacantina.
Aquesta és la recepta. Espere que us agrade.
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En entradas anteriores de este blog se encuentran las recetas de "minxos" asados y de "minxos de verdura" o "cocots de verdura". Hoy le toca el turno a la receta de los minxos al horno, otro plato delicioso de nuestro cocina tradicional de la montaña alicantina.
Se trata de tortas de pasta escaldada, cubiertas de harina y de otros ingredientes variados frecuentes en las despensas. Los ingredientes mas frecuentes suelen ser los embutidos (magníficos los elaborados en la zona) y salazones.
Aunque los minxos, en sus origenes, se elaboraban con harina de maíz, actualmente se incorpora, también, la harina de trigo.
Los minxos al horno tienen como parte del relleno la propia harina, que se corona con los otros ingredientes, y los hermana con la "coca de farina" y "coca amb molletes" muy típicas también de la montaña alicantina.
Esta es la receta. Espero que os guste.
Minxo al forn |
Per a la massa escaldada:
• 4 gots xicotets, dels de vi, de farina (2 de blat i 2 de dacsa).
• 4 gotets, dels de vi, d'aigua.
• 4 cullerades d'oli d'oliva.
• Sal al gust.
Per al farcit:
• 500g de farina de blat.
• Oli d'oliva i sal.
• Sardines o anxoves o llonganisses o sobrassada o cansalada entreverada o verdura fregida etc
MANERA DE FER
- Per a fer la massa escaldada posar l'aigua, l'oli i la sal en un casset.
- Deixar calfar al foc. Quan bulla, apagar el foc i tirar la farina, remoure fins que la mescla es desprenga de les parets del casset.
- Traure la mescla del casset i deixar que es refrede un poquet, per poder pastar-la sense cremar-se.
- Donar-li forma al minxos, fent boles de pasta de la grandària d'una pilota de pin-pon.
- Aplanar-les amb les mans i amb els dits fer una vora mes alta perquè no caiga la farina i el farcit.
- Cobrir tota la coca amb la farina, amb cura que quede estesa de forma homogènia.
- Afegir sal i un rajolí d'oli al llarg de tot el minxo.
- Posar per damunt les llonganisses o les sardines, o les verdures fregides etc .
- Enfornar a foc mitjà (180º) de 15 a 20 minuts.
Anotacions: Aquesta masa s'utilitza per a fer minxos al forn, fregits o torrats, en forma de coquetes o de cocotets.
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INGREDIENTES
Para la masa escaldada:
• 4 vasos pequeños, de los de vino, de harina (2 de trigo y 2 de maíz).
• 4 vasos pequeños, de los de vino, de agua.
• 4 cucharadas soperas de aceite de oliva.
• Sal al gusto.
Para el relleno:
• 500g de harina de trigo.
• aceite de oliva y sal.
• Sardinas o anchoas o longanizas o sobrasada o tocino entreverado o verdura frita etc.
MANERA DE HACER
- Para hacer la masa escaldada poner el agua, el aceite y la sal en un cazo.
- Dejar calentar al fuego. Cuando hierva, apagar el fuego y echar la harina, remover hasta que la mezcla se desprenda de las paredes del cazo.
- Sacar la mezcla del cazo y dejar que se enfríe un poco, para poder amasarla sin quemarse.
- hacer bolas de pasta del tamaño de una pelota de tenis. Allanarlas con las manos y con los dedos hacer un borde mas alto pora que no caiga la harina y el relleno.
- Cubrir toda la coca con la harina, con cuidado que quede extendida de forma homogénea.
- Añadir sal y un hilo de aceite a lo largo de la misma.
- Poner por encima las longanizas o las sardinas, o las verduras fritas etc .
- Meter al horno a fuego mediano (180º) de 15 a 20 minutos.
Anotaciones: Esta masa se utiliza para hacer minxos al horno, fritos o tostados, en forma de cocas o de empanadilla.
Hola Imma. Els tincs pendents de fer i saps, al forn, encara millor perquè ja saps que el fregit per a mi, em va fatal. Tinc farina de dacsa, de panís, dic jo i me la va portar Milia en abril. Toca emprar-la. Una besaeta.
ResponEliminaAmb la farina que tu tens pots fer uns bons "tortos" la versió asturiana dels minxos torrats. Pero es interesant probar-la amb minxos al forn. Besades.
Elimina¡Qué bueno! No conocía esta masa, desde luego para no perdérsela! Besos!!
ResponEliminaUnos buenos minxos con un buen vino tinto, un rato de gloria despues de un paseo por los pueblos de montaña! No hay que perdeselos!! Saludos
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