dilluns, 24 d’octubre de 2016

Sang amb tomaca o “sangueta”

He comentat ja en altres ocasions l'arrelada costum, en les nostres comarques, d'acudir als bars per a prendre unes tapes amb els amics. Tapes senzilles que mariden molt be amb el cafélicor (en qualsevol de les seues múltiples combinacions: amb gasosa, amb coca, amb aigua-llimó, etc.) i que perllonguen trobades i converses sense que roden les manetes del rellotge.

Una de les tapes típiques és la "sangueta", plat molt senzill, el secret del qual resideix en una bona matèria primera: sang de be de textura molt esponjosa que s'obté en submergir-la, repetides vegades i per breu temps, en aigua bullint amb una mica de sal.

En les carnicerias locals s'adquireix d'excel·lent qualitat.

Aquesta és la recepta. Espere que us agrade.
                                                 ******************
He comentado ya en otras ocasiones la arraigada costumbre en nuestras comarcas de acudir a los bares para tomar unas tapas con los amigos. Tapas sencillas que maridan muy bien con el cafélicor (en cualquiera de sus múltiples combinaciones: con gaseosa, con coca, con agua-limón, etc) y que prolongan encuentros y conversaciones sin consciencia del paso de las horas.

Una de las tapas típicas es la "sangueta", plato muy sencillo, cuyo secreto reside en una buena materia prima: sangre de cordero de textura muy esponjosa que se obtiene al sumergirla, repetidas veces i por breve tiempo, en agua hirviendo con un poco de sal.

En las carnicerias locales se adquiere de excelente calidad.

Esta es la receta. Espero que os guste.
"sangueta"

INGREDIENTS
• Una tomaca gran i madura
• 1/2 kg de sang de corder bullida.
• 9 cullerades soperes d'oli d'oliva
• 3 alls, un manollet de julivert i sal.
MANERA DE FER
- Ratllar la tomaca i trosetjar la sang.
- Posar l'oli d'oliva en una paella i sofregir la tomaca.
- Afegir la sang i deixar-la sofregir, girant-la amb cura.
- En un morter picar els alls i el julivert amb sal al gust. Afegir mig got d'aigua, remenar i abocar-ho damunt de la sang  repartint-ho be. Tapar la paella
- Deixar ofegant una estona perquè es mesclen els sabors. Rectificar de sal.
Anotacions: També es prepara més senzilla, sofregint la sang
i posant sols la picadeta d'all i julivert.
                                                **********************
INGREDIENTES
• Un tomate grande y maduro,
• 1/2 kg de sangre de cordero hervida.
• 9 cucharadas soperas de aceite de oliva
• 3 ajos, un ramillete de perejil y sal.
MANERA DE HACER
- Rallar el tomate y trocear la sangre.
- Poner el aceite de oliva en una sartén y sofreír el tomate.
- Añadir la sangre y dejarla sofreír, girándola con cuidado.
- En un mortero picar los ajos y el perejil con sal al gusto. Añadir medio vaso de agua, remover y  verter encima de la sangre repartiéndolo bien. Tapar la sartén.
- Dejarlo ahogar un rato para que se mezclen los sabores. Rectificar de sal.
Anotaciones: También se prepara esta receta de forma más sencilla, sofriendo la sangre y poniendo sólo la picada de ajo y perejil.

1 comentari:

  1. Hola Imma. Jo menjava quan era xiqueta moltes vegades, però ara, que quasi no menge carn, no sé si podria. Segur que està d'allò més bona. Molts besets.

    ResponElimina