dijous, 3 de novembre del 2016

Paella de ceba i bacallà / Paella de cebolla y bacalao

Per a aquells que mantenen que l'arròs no fa bon maridatge amb la ceba, han de provar aquest plat propi de la nostra cuina tradicional.

La "paella de ceba", és un d'aqueixos arrossos que, de forma injusta, han sigut relegats al bagul dels records, desapareixent dels nostres menús actuals.

És un plat de baix cost, amb sols quatre ingredients (a l'origen es feia solament amb arròs i ceba), que pot improvisar-se qualsevol dia (que rebost no guarda sempre arròs, ceba, alls i oli?) i, a més, fà gaudir els nostres paladars.

O siga "Amb tu arròs i ceba".

Aquesta és la recepta. Espere que us agrade.
                                                      *********************
Para aquellos que mantienen que el arroz no hace buen maridaje con la cebolla, deben probar este plato propio de nuestra cocina tradicional.

La "paella de cebolla", es uno de esos arroces que, de forma injusta, han sido relegados al baúl de los recuerdos, desapereciendo de nuestros menús actuales.

Es un plato de bajo coste, con apenas cuatro ingredientes (en su origen se hacía solo con arroz y cebolla), que puede improvisarse cualquir día (¿que despensa no guarda siempre arroz, cebolla, ajos y aceite?) y, además, alagar nuestros paladares.

O sea "Contigo arroz y cebolla".

Esta es la receta. Espero que os guste.

Paella de cebolla
INGREDIENTS (Per a 4 comensals)
• 300 g de bacallà salat.
• 300 g d'arròs.
• 2 cebes tallades a trossos xicotets.
• 3 o 4 dents d'alls.
• 14 cullerades soperes d'oli d'oliva extra verge.
• 1,2 litres tasses d'aigua.
• Sal i safrà al gust i una cullerada de pebre roig dolç.
MANERA DE FER
- Posar l'oli en la paella i calfar-lo.
- Sofregir, en poc foc, els trossos de ceba fins que estiguen transparents.
- Afegir els alls trossejats i el bacallà previament dessalat, esmicolat i sense pell i espines.
- Afegir el pebre roig i remenar rapit perquè no es creme.
- Afegir l'arròs i sofregir-lo remenant-lo fins que s'impregne dels sabors del sofregit.
- Afegir l'aigua calenta, el safrà i rectificar de sal.
- Quant bulla, coure aproximadament 18 minuts.
Anotacions: També es pot fer un brou, que substituïsca l'aigua, amb peix de bullir i les raspes del bacallà.
                                         *******************
INGREDIENTES (Para 4 comensales)
• 300 g de bacalao salado.
• 300 g de arroz.
• 2 cebollas cortadas a trozos pequeños.
• 3 o 4 dientes de ajo.
• 14 cucharadas soperas de aceite de oliva extra virgen.
• 1,2 litros de agua.
• Sal y azafrán al gusto y una cucharada de pimentón rojo dulce.
MANERA DE HACER
- Poner el aceite en la sartén y calentarlo.
- Sofreír, a fuego lento, los trozos de cebolla hasta claree.Añadiri los ajos troceados y el bacalao previament desalado, desmenuzado y sin piel y espinas.
- Añadir el pimentón rojo y remover rapido, para que no se queme.
- Añadir el arroz y sofreírlo removiéndolo hasta que se impregne de los sabores del sofrito.
- Añadir el agua caliente, el azafrán y rectificar de sal.
- Cuánto hierva, cocer aproximadamente 18 minutos.
Anotaciones: También se puede hacer un caldo, que sustituya el agua, con pescado de hervir y las espinas del bacalao .

3 comentaris:


  1. Imma; No es necessita res mes, la veritat és que té el goig i la gràcia de les coses ben fetes. Deliciós¡¡
    Salutacions Imma¡¡ :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Josep;Totalment d'acord!, la cuina que aprofita els recursos que ens envolten te moltes avantatges i potser deliciosa. Salutacions.

      Elimina
  2. A casa es feia però li posaven creïlla. Recorde anar a dinar a casa de la meua avia especialment per a gaudir-la. Fa segles que no en menge. Quina gana m'has fet. Besets

    ResponElimina