dimarts, 16 d’octubre del 2018

Rotllets de candial / rollitos de candeal

El blat candial, també conegut com a blat dur o de moro, té la particularitat de ser una de les gramínes més antigues, sent originària de Mig Orient. És la segona espècie de blat més conreada per darrere del blat fariner.
El blat candeal, està considerat com un dels cereals indispensables de la dieta mediterrània, sent un ingredient de l'elaboració de les millors pastes (macarrons, espaguetis, etc). 
El blat candial és ric en lípids, en hidrats de carboni d'absorció lenta i en proteïnes. El blat candeal té més hidrats que el blat blanc, té mes fàcil digestió i afavoreig més el trànsit intestinal. També és apreciat pel seu contingut en vitamina E, per ser un potent antioxidant, i contenir un mineral com el seleni.
Amb farina de blat candeal s'elabora el pa candeal, o pa blanc, és un tipus de pa tradicional de moltes zones d'Espanya. Es caracteritza per la seua molla molt densa, de textura suau i poca hidratació. La seua escorça és lleugerament dura i cruixent, fina, de superfície llisa i color daurat.
Un dels dolços tradicionals que es realitzen amb aquesta farina, són els rotllets de candeal, dels quals, la duresa, finura i color són les seues característiques especials.
Aquesta és su recepta. Espere que us agrade.
                                                  *********************
El trigo candeal, también conocido como trigo duro,o de moro, tiene la particularidad de ser una de las gramíneas más antiguas, siendo originaria de Medio Oriente. Es la segunda especie de trigo más cultivada por detrás del trigo harinero.
El trigo candeal, está considerado como uno de los cereales indispensables de la dieta mediterránea, siendo ingrediente de la elaboración de las mejores pastas (macarrones, espaguetis, etc).
Como parte de la familia de las gramíneas, el trigo es rico en lípidos, hidratos de carbono de absorción lenta y en proteínas. El trigo candeal es más rico en hidratos que el trigo blanco, tiene mas fácil digestión y favorecer mas el tránsito intestinal. También es apreciado por su contenido en vitamina E, por ser un potente antioxidante, y contener un mineral como el selenio.
Con harina de trigo candeal se elabora el pan candeal, o pan blanco, es un tipo de pan tradicional de muchas zonas de España. Se caracteriza por su miga muy densa, de textura suave y poca hidratación. Su corteza es ligeramente dura y crujiente, fina, de superficie lisa y color dorado.
Uno de los dulces tradicionales que se realizan con esta harina, son los rollitos de candeal, cuya dureza, finura y color son sus características especiales.
Esta es su receta. Espero que os guste.
 
Rollets de candial
                                     
INGREDIENTS
 • 400 g de farina candial.
 • 100 g de sucre.
 • 100 g d'oli.
 • 100 g d'aiguardent.
MANERA DE FER
- Mesclar tots els ingredient i treballar-los bé, fins que queda una pasta compacta.
- Fer rotllos amb trossos allargats de la pasta.
- Posar-los en una llauna untada d'oli.
- Posar-los al forn mitjà fins que queden daurats.
                                               ********************
INGREDIENTES
• 400 g de harina candeal.
• 100 g de azúcar.
• 100 g de aceite.
• 100 g de aguardiente.
MANERA DE HACER
- Mezclar todos los ingrediente y trabajarlos bien, hasta que queda una pasta compacta. 
- Hacer rollos con trozos alargados de la pasta. 
- Ponerlos en una lata untada de aceite.
- Ponerlos al horno mediano hasta que quedan dorados.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada