El polp és un mol·lusc que es menja en moltes parts del món. En la costa mediterrània es prenen els polps de platja o de roca- de grandària mitjana o xicoteta- que es preparen cuinats amb arròs, o en salses, rostits en amanides, etc,.
Solen adquirir-se frescos, encara que antigament es consumien molt els assecats al sol (actualment mes difícils d'aconseguir) especialment rostits a la brasa.
L'intens sabor d'aquest mol·lusc i la seua important aportació nutricional, ho han convertit en un ingredient clàssic de la cuina de les comarques, tant de la marina com a limítrofes i de l'interior.
Amb referència a l'aportació nutricional, el polp és un aliment que conté Vitamina, B3, i en menor quantitat la I i la B6, pel que fa als minerals ens aporta, sodi, potassi, fòsfor, calci, magnesi i ferro.
El polp fa una excel·lent aliança amb la ceba i el llorer, prova d'açò és aquesta boníssima i senzilla recepta d'arròs de polp que es pren en els nostres pobles de la muntanya alacantina.
Aquesta és la recepta. Espere que us agrade.
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El pulpo es un molusco que se come en muchas partes del mundo. En la costa mediterránea se toman los pulpos de playa o de roca- de tamaño mediano o pequeño- que se preparan cocinados con arroz, o en salsas, asados en ensaladas, etc,.
Suelen adquirirse frescos, aunque antiguamente se consumían mucho los secados al sol (actualmente mas difíciles de conseguir) especialmente asados a la brasa.
El intenso sabor de este molusco y su importante aporte nutricional, lo han convertido en un ingrediente clásico de la cocina de las comarcas, tanto de la marina como limítrofes i del interior.
Con referencia a aporte nutricional, el pulpo es un alimento que contiene Vitamina, B3, y en menor cantidad la E y la B6, en lo que respecta a los minerales nos aporta, sodio, potasio, fósforo, calcio, magnesio y hierro.
El pulpo hace una excelente alianza con la cebolla y el laurel, prueba de ello es esta buenísima y sencilla receta de arroz de pulpo que se toma en nuestros pueblos de la montaña alicantina.
Esta es la receta. Espero que os guste.
Arròs caldós amb polp (recepta senzilla) |
INGREDIENTS
• 1 polp mitjà per persona o dos xicotets per persona.
• 260 g d'arròs.
• 2 cebes trossejades.
• 8 cullerades soperes d'oli
d'oliva.
• 1,5 litres d'aigua.
• Safrà, una fulla de llorer i sal al gust
MANERA DE FER
- Es netegen els polps i es tallen a trossos.
- Es posen els polps, la ceba, el llorer i l'oli, tot en cru, en una cassola.
- Es cou, a foc molt baix, fins que estiga blanet el polp.
- S'afegeix l'aigua, el safrà i la sal. Quant comença a bullir, s'afegeix
l'arròs, es rectifica de sal i es deixa coure 18 minuts.
Anotació: la clau perquè la carn del polp quede blana amb tota seguretat, és congelar-lo com a mínim un dia, i procedir a la seua descongelació en la nevera unes dotze hores abans de procedir a la seua cocció.
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INGREDIENTES
• 1 pulpo mediano por cada persona o dos pequeños por persona
• 260 g de arroz
• 2 cebollas troceadas
• 8 cucharadas soperas de aceite de oliva
• 1,5 litros de agua
• Azafrán, una hoja de laurel y sal al gusto
MANERA DE HACER
- Se limpian los pulpos y se trocean.
- Se ponen los pulpos, la cebolla, la hoja de laurel y el aceite, todo en crudo, en una cazuela.
- Se cuece, a fuego muy lento, hasta que esté blando el pulpo.
- Se añade el agua, el azafrán y la sal. Cuánto empieza a hervir se añade el arroz, se rectifica de sal y se deja cocer 18 minutos.
Anotación: la clave para que la carne del pulpo quede blanda con toda seguridad, es congelarlo como mínimo un día, y proceder a su descongelación en la nevera unas doce horas antes de proceder a su cocción.
Anotación: la clave para que la carne del pulpo quede blanda con toda seguridad, es congelarlo como mínimo un día, y proceder a su descongelación en la nevera unas doce horas antes de proceder a su cocción.
Hola Imma. Quina bona combinació. Al polp li va el llorer molt bé. Un arrosset del que gaudir i molt. Besaeta.
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