dissabte, 6 de juny de 2015

Flam d’ametla

El Flam d'ametles: un clàssic que no passa de moda. Fàcil de fer a casa amb productes naturals.


Els flams i les natilles van ser les postres dolces que van acompanyar la meua infància. En la meua família tots érem bastant llépols.

En el rebost de la meua mare sempre hi havia una capseta de "Flan Chino Mandarín" i una botella amb sucre cremat que ella elaborava per a utilitzar-ho al llarg del temps.

Qualsevol ocasió era bona per a fer uns flams de sobre. Si el menjar era una mica mes especial la meua mare feia els flams d'ou i si l'ocasió revestia molta importància llavors tocaven els flams d'ametla.

Ja amb les filles majors, la meua mare va descobrir la nata i el flam de cafè, i aquest es va convertir en el seu preferit, relegant a tots els altres.

No obstant açò, jo mantinc la meua fidelitat al flam d'ou i per a les ocasions especials al flam d'ametles. Tal vegada perquè, també, formen part dels seus ingredients els meus records infantils. 

Espere que us agrade

Flam d'ametla

INGREDIENTS
• 6 ous.
• 3 gots de llet.
• 300 g de sucre. 
• 150 g d'ametla ratllada. 
• 14 galetes maria.
• Sucre cremat
MANERA DE FER
- Batre els ous.
- Desfer les galetes.
- Mesclar tots els ingredient i treballar-los bé.
- Posar en el fondo d'una flamera o bescuitera sucre cremat i abocar la mescla.
- Posar al forn dins d'un recipient amb aigua (que arribe fins la meitat de la flamera), fins que estiga quallat (uns 30 minuts).
- Deixar refredar i desmotlar.
NOTES: Es poden utilitzar flameres individuals o una sola gran.
                                                             **********
INGREDIENTES
• 6 huevos.
• 3 vasos de leche.
• 300 g de azúcar. 
• 150 g de almendra triturada . 
• 14 galletas maria.
• Azúcar quemado
MANERA DE HACER
- Batir los huevos.
- Deshacer las galletas.
- Mezclar todos los ingrediente y trabajarlos bien.
- Poner en el fondo de una flanera o bizcochera el azúcar quemado y verter la mezcla.
- Meter al horno dentro de un recipiente con agua (que llegue a la mitad de la flanera), hasta que esté cuajado (unos 30 minutos).
- Dejar enfriar y desmoldar.
NOTAS: Se pueden utilizar flaneres individuales o una sola grande.

7 comentaris:

  1. Quins records Inma. A casa també erem molt llepols quasi tots, però les natilles eren les reines amb galetes i com a mi més m'agraden, amb mona. La sopà.
    El teu flam amb ametlla és el meu preferit. Gràcies per recordar-me'l.
    BESETS

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marisa, compartim quantitat de gustos i records culinaris. Les natilles amb galetes, seguim menjant-les a casa (a la meua filla li encanten), solament que ara les faig amb la termomix. Que dir de la sopà!! també la tinc en el meu llibre, encara que no l'he tret en el blog. Ja he vist que tu la tens en el teu blog. La "*Sopà" és molt de Cocentaina, supose que també d'Ontinyent. He vist totes les receptes del teu repte BBSS, m'han agradat molt, enhorabona!. Si em llance avui, igual et mane una altra i inagure el meu blog per a reptes, açò sí.. sense enllaç....no hi ha manera. Molts besades.

      Elimina
  2. Gracias Inma por visitar mi blog y celebrar la porra de naranja, es un honor para mí. Siento mucho no haber podido traducir en parte la receta de hoy, me habría encantado tenerla pues tiene un aspecto delicioso. Besitos guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Alicia, acabo de traducir la receta en la página, para que puedas tenerla. Un placer. Besos

      Elimina
  3. Jo! Qu¡é bo! No soy muy de dulces, pero este se salta las nomas, jjj qué ricura!!! BSS reina!!

    ResponElimina