divendres, 12 de juny de 2015

Llom de porc farcit


La carn farcida és una recepta molt adequada per als menjars d'estiu, permet tenir-la elaborada amb antelació i pot prendre's freda.


La carn tradicionalment utilitzada de la meua zona es, logicamente, la de porc i el seu farciment es feia amb productes habituals en els prestatges del rebost.

Recorde que en els estius de la meua infància, ma mare preparava per als menjars familiars dels diumenges, una ensalada russa de primer plat i una carn farcida de segon. Aquesta elecció li permetia cuinar la vespra i disposar del dia festiu lliure per a altres menesters. Un excel·lent menjar per a un mig dia calorós.

Així doncs, el farciment del llom de porc es compon d'una senzilla truita, una pebrera rostida i unes tallades de pernil. Un sofregit de ceba i tomaca, la carlota, el all i el llorer, com no!, completen el plat.

Espere que us agrade.

Llom de porc farcit 
INGREDIENTS
 • 1 llom de porc, tallat en forma de llibre.
 • 2 ous, 1 pebrera torrada i 2 tallades fines de cuixot ( pernil ).
 • 1 o 2 tomaques, madures i tallades a cantells.
 • 1 ceba i una safanòria tallades a quarts.
 • 2 o 3 alls i 1 fulla de llorer.
 • 10 cullerades d'oli d'oliva.
 • 1,5 gots d'aigua.
 • 1 copa de conyac.
 • Sal al gust.
 • Fil per nugar la carn.
MANERA DE FER
- Fer una truita amb els ous.
- Escampar al damunt de la carn la truita, després la pebrera torrada i finalment les tallades de cuixot.
- Enrotllar la carn fent un rul·lo i nugar-la amb el fil perquè no s'òbriga i deforme al guisar-la. Salar-la.
- Sofregir-la per tots els costats fins que estiga ben daurada.
- Afegir la tomaca, la ceba, la safanòria i la fulla de llorer. Sofregir.
- Quant la tomaca i l'oli comencen a separar-se, afegir el conyac i remenar fins dissoldre tot el solatge del fregit. 
- Afegir l'aigua i deixar coure fins que esta s'evapore mes de la meitat i la carn estiga tendra. Deixar refredar.
- Llevar el fil i tallar en rodanxes.
ANOTACIONS: Es pot menjar calenta o freda, acompanyada de la seua salsa i amb unes creïlles fregides (tallades a cantells).

                                                              *******************

INGREDIENTES
• 1 lomo de cerdo, cortado en forma de libro.
• 2 huevos, 1 pimiento asado y 2 cortadas finas de jamón.
• 1 o 2 tomates, maduros y cortados a trozos.
• 1 cebolla y una zanahoria cortadas a cuartos.
• 2 o 3 ajos y 1 hoja de laurel.
• 10 cucharadas de aceite de oliva.
• 1,5 vasos de agua.
• 1 copa de coñac.
• Sal al gusto.
• Hilo para anudar la carne.
COMO  HACERLO
- Hacer una tortilla con los huevos.
- Extender la tortilla encima de la carne, después el pimiento asado y finalmente las cortadas de jamón.
- Enrollar la carne haciendo un rulo y anudarla con el hilo para que no se abra y deforme al guisarla. Salarla.
- Sofreírla por todos los lados hasta que esté muy dorada.
- Añadir el tomate, la cebolla, la zanahoria y la hoja de laurel. Sofreír.
- Cuánto el tomate y el aceite empiezan a separarse, añadir el coñac y remover hasta disolver todo el poso del frito.
- Añadir el agua y dejar cocer hasta que esta se evapore mas de la mitad y la carne esté tierna. Dejar enfriar.
- Quitar el hilo y cortar en lonchas.
ANOTACIONES: Se puede comer caliente o fría, acompañada de su salsa y con unas patatas fritas (cortadas a cantos).

3 comentaris:

  1. Una combinación de ingredientes exquisita!! Muy rica receta, besoss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Elisa, los ingredientes sencillos.. pero tiene su gracia. Besos

      Elimina
  2. La meua mare també feia este tipus de rotllo de carn farcida amb la truita i fruits secs. Ella el feia amb vedella, però per a mi, queda més sec.
    M'agrada perquè és molt fàcil de preparar i el podem deixar per a menjar-lo al dia següent si no volem, o no podem cuinar.
    Besets i bon cap de setmana.

    ResponElimina