dilluns, 18 de maig de 2015

Ous de lluç

Si us agraden els ous i el peix, aquest plat "ous amb lluç" ocupará prompte un lloc en la vostra taula.


Els ous formen part d'un gran nombre de receptes tradicionals que han arribat als nostres dies procedents tant de la cuina rural i camperola com de la cuina mes burgesa o pudient. Com ja hem comentat en quant als plats de carn, tampoc existeix cap recepta culinaría que tinga l'ou com a ingredient fonamental i que es relacione o represente a la cuina valenciana. 

Els ous de les gallines dels corrals completaven altres plats o s'acompanyaven per altres ingredients en truita, menats o farcits. Quan es prenien sols, eren escalfats, caiguts, estelats, ferrats o fregits, bullits durs o blanets, passats per aigua, etc,

No obstant açò, en les comarques del Comtat i l'alcoià, i possiblement en comarques limítrofes, l'ou té un protagonisme especial i és el fonament de tapes com els abissinios, o de plats com a ous amb lluç. L'ou farcit i arrebossat, en les seues diferents varians, ocupa un espai, per mèrit propi, en la gastronomia de la zona.

La recepta dels ous amb lluç, prové probablement d'una cuina mes rica en ingredients (introdueix el lluç en el farciment) i mes elaborada, encara que segueix basada en els recursos que es trobaven en els mercats locals de la zona.

Ous, lluç i tomaca fregida es combinen de meravella en aquesta recepta

Espere que us agrade.

INGREDIENTS (Per a 4 comensals)
• 1 ou dur per persona.
• 1 cua o un llom de lluç, 1 fulla de llorer i 1 all.
• 1 rajolí de llet.
• 1 ou batut per a arrebossar.
• Salsa de tomaca: 2 tomaques madures ratllades i una picadeta de 8 ametles, 2 galletes “Maria”, julivert i un rovell d’ou dur.
• 6 cullerades d’oli d’oliva per a la salsa de tomaca i oli abundant per a fregir els ous.
• Sal al gust i una culleradeta de pebre roig.
MANERA DE FER
- Coure els ous durant 15 minuts.
- Coure el lluç, no massa, en aigua, sal, llorer i l’all.
- Fer la salsa fregint la tomaca i afegint-li la picada.
- Tallar els ous durs per la meitat i llevar-los els rovells. Reservar-los
- Esmicolar el lluç amb els dits per a assegurar-se que no queden espines.
- Pastar-lo amb els rovells dels ous durs, sal, pebre roig i un rajolí de llet.
- Reomplir les clares dels ous amb el farcit de lluç.
- Passar-los per l’ou batut i fregir-los.
- Col·locar-los damunt de la salsa de tomaca per a servir-los.

1 comentari:

  1. Hola Inma. Si et dic que no coneixia esta recepta. M'agrada molt. Per ara és genial perquè els deixes preparats i t'oblides.
    Eres una enciclopèdia de la cuina tradicional i m'encanta.
    Acabe d'escriure't i no poc, ja, ja. Espere que t'ajude.
    Besets

    ResponElimina