Si us agraden els ous i el peix, aquest plat "ous amb lluç" ocupará prompte un lloc en la vostra taula.
Els ous formen part d'un gran nombre de receptes tradicionals que han arribat als nostres dies procedents tant de la cuina rural i camperola com de la cuina més burgesa o pudient. Com ja hem comentat en quant als plats de carn, tampoc existeix cap recepta culinaría que tinga l'ou com a ingredient fonamental i que es relacione o represente a la cuina valenciana.
Els ous de les gallines dels corrals completaven altres plats o s'acompanyaven per altres ingredients en truita, menats o farcits. Quan es prenien sols, eren escalfats o caiguts, estelats, ferrats o fregits, bullits durs o blanets, passats per aigua, etc,
No obstant açò, en les comarques del Comtat i l'alcoià, i possiblement en comarques limítrofes, l'ou té un protagonisme especial i és el fonament de tapes típiques com els abissinios, o de plats com els ous amb lluç. L'ou farcit i arrebossat, en les seues diferents varians, ocupa un espai, per mèrit propi, en la gastronomia de la zona.
La recepta dels ous amb lluç, prové probablement d'una cuina mes rica en ingredients (introdueix el lluç en el farciment) i mes elaborada, encara que segueix basada en els recursos que es trobaven en els mercats locals de la zona.
Ous, lluç i tomaca fregida es combinen de meravella en aquesta recepta
Espere que us agrade.
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"Si os gustan los huevos y el pescado, este plato"huevos rellenos de merluza"; ocupará pronto un lugar en vuestra mesa. Los huevos forman parte de un gran número de recetas tradicionales que han llegado a los nuestros días procedentes tanto de la cocina rural y campestre como de la cocina más burguesa o pudiente. Como ya hemos comentado, en cuanto a los platos de carne, tampoco existe ningún receta culinaría que tenga al ou como ingrediente fundamental y que se relacione o represente a la cocina valenciana.
Los huevos de las gallinas de los corrales completaban otros platos o acompanñaban por otros ingredientes en tortilla, revueltos o rellenos. Cuando se tomaban solos, eran escalfados, estrellados, fritos, hervidos duros o blandos, pasados por agua, etc,
No obstante esto, en las comarcas del Comtat y del Alcoià, y posiblemente en comarcas limítrofes, el huevo tiene un protagonismo especial y es el fundamento de tapas típicas como los abissinios, o de platos como huevos con merluza. El huevo relleno y rebozado, en sus diferentes variantes, ocupa un espacio, por mérito propio, en la gastronomía de la zona.
La receta de los huevos con merluza, proviene probablemente de una cocina mes rica en ingredientes (introduce el merluza en el relleno) y mes elaborada, aunque sigue basada en los recursos que se encontraban en los mercados locales de la zona.
Huevos, merluza y tomate frito se combinan de maravilla en esta receta.
Espero a que os guste.
INGREDIENTS (Per a 4 comensals)
• 1 ou dur per persona.
• 1 cua o un llom de lluç, 1 fulla de llorer i 1 all.
• 1 rajolí de llet.
• 1 ou batut per a arrebossar.
• Salsa de tomaca: 2 tomaques madures ratllades i una picadeta de 8 ametles, 2 galletes “Maria”, julivert i un rovell d’ou dur.
• 6 cullerades d’oli d’oliva per a la salsa de tomaca i oli abundant per a fregir els ous.
• Sal al gust i una culleradeta de pebre roig.
MANERA DE FER
- Coure els ous durant 15 minuts.
- Coure el lluç, no massa, en aigua, sal, llorer i l’all.
- Fer la salsa fregint la tomaca i afegint-li la picada.
- Tallar els ous durs per la meitat i llevar-los els rovells. Reservar-los
- Esmicolar el lluç amb els dits per a assegurar-se que no queden espines.
- Pastar-lo amb els rovells dels ous durs, sal, pebre roig i un rajolí de llet.
- Reomplir les clares dels ous amb el farcit de lluç.
- Passar-los per l’ou batut i fregir-los.
- Col·locar-los damunt de la salsa de tomaca per a servir-los.
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INGREDIENTES (Para 4 comensales)
.1 huevo duro por persona.
.1 cola o un lomo de merluza,
.1 hoja de laurel y 1 ajo.
.1 chorrillo de leche.
.1 huevo batido para rebozar.
.Salsa de tomate: 2 tomates maduros rallados y una majada de 8 almendras, 2 galletas Maria, perejil y una yema de huevo duro
.6 cucharadas de aceite de oliva para la salsa de tomate y aceite abundando para freír los huevos.
.Sal al gusto y una cucharadita de pimienta roja.
MANERA DE HACER
- Cocer los huevos durante 15 minutos.
- Cocer el merluza -no excesivamente- en agua, sal, laurel y el ajo.
- Elaborar la salsa friendo el tomate y añadiéndole la majada.
- Cortar los huevos duros por la mitad y quitarles las yemas. Reservarlas.
- Desmenuzar el merluza con los dedos para asegurarse que no quedan espinas.
- Amasarlo con las yemas de los huevos duros, sal, pimienta roja y un chorrito de leche.
- Rellenar las claras de los huevos con el relleno de merluza.
- Pasarlos por el huevo batido y freírlos.
- Colocarlos encima de la salsa de tomate para servirlos.
Hola Inma. Si et dic que no coneixia esta recepta. M'agrada molt. Per ara és genial perquè els deixes preparats i t'oblides.
ResponEliminaEres una enciclopèdia de la cuina tradicional i m'encanta.
Acabe d'escriure't i no poc, ja, ja. Espere que t'ajude.
Besets